Wie zijn wij

Wie zijn wij:

Wij zijn Peter en Riëtte de Koning, samen runnen wij stal Petrideko.
De naam “Petrideko” is de afkorting van Peter, Riëtte de Koning.
Samen met onze zoon Jacco wonen wij bij het bedrijf en staan zeven dagen per week klaar voor de paarden.


Peter:

Peter komt uit een boerengezin en is dus opgegroeid op de boerderij. Peter weet dus hoe je met dieren moet omgaan. 25 jaar geleden is hij begonnen met het mennen van pony´s. Eerst enkelspan, tweespan en nu al velen jaren vierspan. Peter ment in de topsport van Nederland zowel op nationaal als internationaal niveau. In 2006 is Peter met zijn vierspan Nederlands Kampioen geworden en in datzelfde jaar is hij uitgeroepen tot menner van het jaar.
Op stal richt Peter zich vooral op het beleren en trainen van jonge paarden en pony’s en het lesgeven. Buiten het werk op stal, werkt Peter nog parttime bij Floribras Garden Plants in Zundert.

 

 

Riëtte:

Riëtte is opgegroeid op een manegebedrijf. Riëtte heeft enige jaren met haar ouders de manege in maatschap gerund. Zij weet dus heel goed wat een eigen bedrijf inhoudt. Riëtte hield zich vooral bezig met het lesgeven, de handel en het africhten van paarden. Riëtte heeft al verschillende paarden opgeleid tot Z-dressuur en is gediplomeerd Orun instructrice. Zij heeft dan ook al verschillende jaren ervaring in het lesgeven van zowel de beginnende als de gevorderde ruiter. Riëtte richt zich vooral op het fokken van paarden en dressuurles geven, verder helpt ze Peter bij het beleren van de paarden. Buiten het werk op stal werkt Riëtte nog parttime bij Thebe met Jonge mensen met dementie.

 

Jacco:

Jacco heeft het paardenvirus van papa en mama mee gekregen. Ook hij is net als zijn vader een fanatieke menner. Het liefste wat Jacco doet is zelf vaardigheidsparcoursen tekenen en dan uitzetten voor liefhebbers. Hij zegt ook dat hij later parcoursbouwer wordt. Jacco rijdt enkelspan pony.