De africhting en training

De africhting en training.

Wij richten ons vooral op het trainen en africhten van men paarden en pony’s. Een goede africhting en training zijn de basis voor later succes. Ieder paard is anders en vergt een eigen unieke aanpak. Wij realiseren ons dat goed en weten bovendien dat het niet altijd eenvoudig is. Met onze achtergrond en jarenlange ervaring is uw paard bij ons in vertrouwde handen. De paarden die in training zijn, worden op een zorgvuldige en diervriendelijke manier behandeld, met alle aandacht en geduld.

Wij trainen niet alleen de paarden maar helpen ook graag paard en menner op de goede weg. Daarom is het interessant als de eigenaar bij de opleiding van zijn paard betrokken wordt en onder optimale begeleiding zijn paard komt rijden om zo elkaar beter te leren kennen.

Wij richten jonge paarden af maar ook beleerde paarden kunnen in training worden gezet. Dat kan tijdelijk maar ook voor langere periode. Er zijn meerdere situaties denkbaar.

  • Zo kan het zijn dat u een paard heeft aangekocht en nog wat onwennig bent met dit paard. U kunt dit paard bij ons in training zetten met als doel om er uiteindelijk zelf een fijn paard aan te hebben. In eerste instantie trainen wij uw paard en rijdt u mee. Na verloop van tijd neemt u onder onze begeleiding uw paard over om er uiteindelijk zelf mee te kunnen rijden.
  • Ook kan een paard een rij technisch probleem hebben, waar u zelf niet goed uit komt. Wij corrigeren het paard waarna u er eventueel onder onze begeleiding, weer mee verder kunt.
  • Het kan ook zijn dat u door werk, vakantie etc. geen tijd hebt om uw paard te trainen. In deze periode kunnen wij uw paard voor u trainen.
  • U kunt ook uw paard verder laten bijscholen en eventueel laten uitbrengen op wedstrijden.

De training bestaat niet alleen uit mennen maar ook uit longeren en eventueel het rijden onder het zadel.

Buiten het africhten en trainen van de paarden, wordt er ook lesgegeven. Peter richt zich vooral op het geven van men les maar er kan ook onder het zadel les worden genomen bij Riëtte. Zowel jong als oud, beginner en gevorderde kunnen bij ons terecht voor les.

De beginnende menner of ruiter worden de grondbeginselen bijgebracht en de gevorderde menner of ruiter worden alle fijne kneepjes bijgeleerd. Wij leggen het u op een duidelijke en vriendelijke manier uit, en letten bovendien altijd op het welzijn van het paard of pony en veiligheid.